top of page
85.jpg

RPL(H) opleiding

De helikopter

De CH 77 Ranabot is een ultramoderne helikopter die is ontwikkeld met in het achterhoofd alle nationale regelgevingen binnen Europa. De CH 77 Ranabot is inmiddels geregistreerd in Engeland, Duitsland, Tjechie, Zwitserland, Frankrijk, Italie en binnenkort ook in Nederland. ​

Op diverse vlakken heeft de CH 77 Ranabot aanzienlijke verbeterpunten doorgevoerd ten opzicht van andere (gecertificeerde) helikopters zoals de Robinson R22 en de Cabri G2. Denk hierbij aan een zeer sterke motor met injectie, turbo en intercooler waardoor het vermogen op elke moment en op elke hoogte tot aan de maximale vlieghoogte maximaal is.

 

Door gebruik te maken van gesproken checklists via de headset die volledig doorlopen moeten worden voordat de vlucht kan worden uitgevoerd, is de veiligheid optimaal gewaarborgd.

 

De controls van de helikopter zijn zeer prettig en de nauwkeurigheid waarmee gevlogen kan worden zeer groot. De CH77 Ranabot is een van de weinige helikopters die zelfs is uitgerust met een 2-assige trim functie.

 

De geïntegreerde EFIS, digitale engine management (FADEC) en continue feedback van de helikopter systemen, inclusief alarm indicatoren, maakt dat de piloot van deze helikopter altijd goed geïnformeerd is over de conditie van de helikopter.

 

De CH77 Ranabot heeft dezelfde cabine maten als de R22. Met 2 volwassenen heb je voldoende ruimte en zijn ook langere vluchten geen enkel probleem.

 

De carbon rotorbladen roesten niet en hebben een zeer gunstig profiel waardoor "drag' wordt verminderd en "lift" toeneemt. De bladen zijn ontwikkeld door helikopterfabrikant Agusta.

Door het fraaie en doordachte design kent de helikopter vrijwel geen vibraties tijdens de vlucht en dat maakt hem ook geschikt voor lange afstandsvluchten. De vliegduur (endurance) is 3 uur. Met de vereiste 20 min reserve brandstof kun je met een cruise snelheid van 80 kts een afstand afleggen van ongeveer 330 km. Dat is bijvoorbeeld non-stop van Lelystad naar Abbeville in Frankrijk, Hamburg in Duitsland of Luxemburg.

Met de CH 77 Ranabot wordt helikopter vliegen bereikbaar voor een veel groter publiek dan voorheen. Het komt nu zelfs dichtbij de kosten van het vliegen met microlight vliegtuigen.

 

Voor piloten die nu een PPL(H) brevet hebben betekent dit een goede mogelijkheid om veel uren te vliegen tegen aanzienlijk lagere kosten. Veel piloten vliegen immers uitsluitend het aantal uren dat nodig is voor het behoud van het PPL(H) brevet door de hoge kosten. DutchWingCraft maakt het nu mogelijk om meer te vliegen tegen een lager bedrag! 

Ook is het nu eenvoudig om te beginnen met het RPL(H) brevet om vervolgens door te stromen naar het PPL(H) brevet waarbij de (veel goedkopere) uren van de RPL(H) opleiding tellen voor het PPL(H) brevet. U kunt bij DutchWingCraft dus veel goedkoper de opleiding tot het PPL(H) brevet volgen !

Kortom, DutchWingCraft voegt écht iets toe voor de aspirant én de ervaren helikopter piloten in Nederland.

Medisch certificaat

Piloten met een RPL(H) dienen medisch gekeurd te worden waarna u een medisch certificaat klasse II krijgt. Deze keuring moet afhankelijk van uw leeftijd regelmatig worden herhaald. Wij raden u ten zeerste uw initiële keuring te doen voordat u aan de opleiding begint, want zonder het medische certificaat mag u niet solo vliegen en ook geen examen afleggen voor uw vliegbrevet!

Het brevet

Bij DutchWingCraft haal je het Nationale RPL(H) brevet met de Class Rating MLH (microlighthelicopter) waarmee je helikopters met een Nederlandse registratie tot 600 kg mag vliegen. Je mag met het Nederlandse brevet en een Nederlandse helikopter in Europa in de meeste landen gewoon vliegen. Sommige landen vragen dat je van tevoren meldt dat je daar gaat vliegen.

De opleiding

De vereisten voor het RPL(H)-vliegbrevet worden hierna aangegeven.

  • Theorie: PPL(H): 9 theorie vakken met examens bij het CBR

  • Praktijk: 30 uur (minimaal 20 uur instructeur dual-time en minimaal 5 uur solo)

  • 100 nm vlucht over land inclusief 1 of 2 landingen op andere vliegvelden

  • Cursus Radiotelefonie (RT) met praktijkexamen

  • Language Proficiency Endorsement: Engelse taalvaardigheidscursus met praktijk examenom aan te tonen dat u kunt communiceren in het Engels

  • Vliegexamen: praktijk examen voor het RPL(H) - MLH brevet​

Voordat u het praktijkexamen voor uw vliegbrevet kunt doen moet u de theorie vakken allemaal hebben behaald.​

De kosten

Vliegles op een microlight helikopter is aanzienlijk goedkoper dan op een helikopter voor het PPLH brevet. De lessen kosten €400 per uur en dat is inclusief briefing voor en na de vlucht, de helikopter met brandstof en de instructeur.

 

De kosten voor deze RPL(H) - MLH opleiding bedragen ongeveer € 18.500.

Introductie vliegles

Een introductie vliegles kost: € 399

Extra kosten

Voor de opleiding tot het brevet geldt: landingsgelden, weekendtoeslagen en examenkosten worden apart in rekening gebracht. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Aanmelden

Als je de training bij ons wilt starten, laat het ons dan weten. Wij kunnen de wensen uitgebreid bespreken. Ook als je eerst kennis met ons wilt maken, de helikopters wilt zien waarin je gaat trainen en wellicht een eerste introductieles wilt volgen, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

bottom of page