top of page
CH7 mountain course.jpg

MICROLIGHT HELIKOPTER

Microlight Helikopter

Heeft u al een PPL(H) of CPL(H) helikopter brevet en wilt u microlight helikopters vliegen? Dan kunt u bij ons de Class Rating MLH training volgen.

Met deze class rating kunt u op alle in Nederland toegelaten microlight helikopters vliegen. DutchWingCraft vliegt met de CH 77 Ranabot, een zeer moderne en prettige MLH.

 

Voor meer informatie over deze helikopter kunt u hier kijken.

Het brevet

Bij DutchWingCraft haal je het Nationale RPL(H) brevet met de Class Rating MLH (microlight helicopter) waarmee je helikopters met een Nederlandse registratie tot 600 kg mag vliegen. Bovendien mag je met het Nederlandse brevet en een Nederlandse helikopter in Europa in de meeste landen gewoon vliegen. Sommige landen vragen dat je van tevoren meldt dat je daar gaat vliegen.

De opleiding

De vereisten voor de class rating MLH opleiding worden hierna aangegeven.

​​

  • Praktijk: 10 uur (minimaal 5 uur instructeur dual-time en minimaal 5 uur solo)

  • 100 nm vlucht over land inclusief 1 of 2 landingen op andere vliegvelden

  • Vliegexamen: praktijk examen voor de class rating MLH​

De kosten

Vliegles op een microlight helikopter is aanzienlijk goedkoper dan op een helikopter voor het PPLH brevet. De lessen kosten €400 per uur en dat is inclusief briefing voor en na de vlucht, de helikopter met brandstof en de instructeur

 

De kosten voor deze RPL(H) - MLH opleiding bedragen ongeveer € 18.500

Introductie vliegles

Een introductie vliegles kost: € 375

Extra kosten

Voor de opleiding tot het brevet geldt: landingsgelden, weekendtoeslagen en examenkosten worden apart in rekening gebracht. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Aanmelden

Als je de training bij ons wilt starten, laat het ons dan weten. Wij kunnen de wensen uitgebreid bespreken. Ook als je eerst kennis met ons wilt maken, de helikopters wilt zien waarin je gaat trainen en wellicht een eerste introductieles wilt volgen, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

bottom of page