top of page
Robinson-R44-Cockpit.webp

PPL(H) opleiding

De helikopter

DutchWingCraft geeft de instructie voor het PPL(H) brevet op de Robinson R44 helikopter. Dit is de meest gebruikte 4-zitter helikopter voor nieuwe piloten. Het is een helikopter van Amerikaanse makelij en is een van de meest betrouwbare helikopters die je kunt kopen. Sinds 1975 zijn er wereldwijd ruim 6.400 helikopters geproduceerd en verkocht.

Medisch certificaat

Piloten met een PPL(H) dienen medisch gekeurd te worden waarna u een medisch certificaat klasse II krijgt. Deze keuring moet afhankelijk van uw leeftijd regelmatig worden herhaald. Wij raden u ten zeerste uw initiële keuring te doen voordat u aan de opleiding begint, want zonder het medische certificaat mag u niet solo vliegen en ook geen examen afleggen voor uw vliegbrevet!

Het brevet

Bij DutchWingCraft haalt u het Europese EASA PPL(H) brevet waarmee u helikopters met een Europese registratie tot 5700 kg over de hele wereld mag vliegen.

De opleiding

De vereisten voor het PPL(H)-vliegbrevet worden hierna aangegeven.

  • Theorie: PPL(H): 9 theorie vakken met examens bij het CBR

  • Praktijk: 45 uur (minimaal 25 uur instructeur dual-time en minimaal 10 uur solo)

  • 100 nm vlucht over land inclusief 1 of 2 landingen op andere vliegvelden

  • Cursus Radiotelefonie (RT) met praktijkexamen

  • Language Proficiency Endorsement: Engelse taalvaardigheidscursus met praktijk examenom aan te tonen dat u kunt communiceren in het Engels

  • Vliegexamen: praktijk examen voor het PPL(H) brevet​


Voordat u het praktijkexamen voor uw vliegbrevet kunt doen moet u de theorie vakken allemaal hebben behaald.

Met het EASA PPL(H) brevet kunt u overal in Europa vliegen. Dit is het meest complete brevet voor een helikopterpiloot voordat deze commercieel wordt.

De kosten

Helikopter vliegles is duur vanwege de hoge kosten voor de helikopter, het onderhoud en keuringen en het brandstofverbruik.  Desondanks kunnen wij u zeer acceptabele tarieven bieden voor deze opleiding. 

U kunt bij ons de reguliere opleiding volgens zal u deze ook bij andere vliegscholen vindt. De kosten voor deze opleiding bedragen ongeveer € 38.000.

Wilt u de goedkoopste weg naar het PPL(H) brevet? Dan bent u bij DutchWingCraft aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een unieke route waarmee u 25% bespaart op het halen van uw PPL(H) brevet. U haalt eerst het RPL(H) - MLH brevet en volgt daarna de RPL(H) naar PPL(H) conversie training. De kosten van de opleiding gaan daarmee met ongeveer € 10.000 omlaag !
 
FAA
U haalt bij DutchWingCraft bovendien óók het Amerikaanse FAA PPL(H) brevet zonder aanvullende training of kosten. U haalt dus 2 brevetten in 1 opleiding.​

Introductie vliegles
Een introductie vliegles kost: € 699

Extra kosten
Voor de opleiding tot het brevet geldt: landingsgelden, weekendtoeslagen en examenkosten worden apart in rekening gebracht. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Aanmelden

Als je de training bij ons wilt starten, laat het ons dan weten. Wij kunnen de wensen uitgebreid bespreken. Ook als je eerst kennis met ons wilt maken, de helikopters wilt zien waarin je gaat trainen en wellicht een eerste introductieles wilt volgen, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

bottom of page