top of page
CH77 cockpit 2.jpeg

Vliegopleiding - CH77

De CH 77 Ranabot is een ultramoderne helikopter die is ontwikkeld met in het achterhoofd alle nationale regelgevingen binnen Europa. De CH 77 Ranabot is inmiddels geregistreerd in Engeland, Duitsland, Tjechie, Zwitserland, Frankrijk, Italie en binnenkort ook in Nederland. ​

Op diverse vlakken heeft de CH 77 Ranabot aanzienlijke verbeterpunten doorgevoerd ten opzicht van andere (gecertificeerde) helikopters zoals de Robinson R22 en de Cabri G2. Denk hierbij aan een zeer sterke motor met injectie, turbo en intercooler waardoor het vermogen op elke moment en op elke hoogte tot aan de maximale vlieghoogte maximaal is.

 

Door gebruik te maken van gesproken checklists via de headset die volledig doorlopen moeten worden voordat de vlucht kan worden uitgevoerd, is de veiligheid optimaal gewaarborgd.

 

De controls van de helikopter zijn zeer prettig en de nauwkeurigheid waarmee gevlogen kan worden zeer groot. De CH77 Ranabot is een van de weinige helikopters die zelfs is uitgerust met een 2-assige trim functie.

 

De geïntegreerde EFIS, digitale engine management (FADEC) en continue feedback van de helikopter systemen, inclusief alarm indicatoren, maakt dat de piloot van deze helikopter altijd goed geïnformeerd is over de conditie van de helikopter.

 

De CH77 Ranabot heeft dezelfde cabine maten als de R22. Met 2 volwassenen heb je voldoende ruimte en zijn ook langere vluchten geen enkel probleem.

 

De carbon rotorbladen roesten niet en hebben een zeer gunstig profiel waardoor "drag' wordt verminderd en "lift" toeneemt. De bladen zijn ontwikkeld door helikopterfabrikant Agusta.

Door het fraaie en doordachte design kent de helikopter vrijwel geen vibraties tijdens de vlucht en dat maakt hem ook geschikt voor lange afstandsvluchten. De vliegduur (endurance) is 3 uur. Met de vereiste 20 min reserve brandstof kun je met een cruise snelheid van 80 kts een afstand afleggen van ongeveer 330 km. Dat is bijvoorbeeld non-stop van Lelystad naar Abbeville in Frankrijk, Hamburg in Duitsland of Luxemburg.

Met de CH 77 Ranabot wordt helikopter vliegen bereikbaar voor een veel groter publiek dan voorheen. Het komt nu zelfs dichtbij de kosten van het vliegen met microlight vliegtuigen.

 

Voor piloten die nu een PPL(H) brevet hebben betekent dit een goede mogelijkheid om veel uren te vliegen tegen aanzienlijk lagere kosten. Veel piloten vliegen immers uitsluitend het aantal uren dat nodig is voor het behoud van het PPL(H) brevet door de hoge kosten. DutchWingCraft maakt het nu mogelijk om meer te vliegen tegen een lager bedrag! 

Ook is het nu eenvoudig om te beginnen met het RPL(H) brevet om vervolgens door te stromen naar het PPL(H) brevet waarbij de (veel goedkopere) uren van de RPL(H) opleiding tellen voor het PPL(H) brevet. U kunt bij DutchWingCraft dus veel goedkoper de opleiding tot het PPL(H) brevet volgen !

Kortom, DutchWingCraft voegt écht iets toe voor de aspirant én de ervaren helikopter piloten in Nederland.

bottom of page